Hunddagis

Våran historia!

Oavsett hur lite pengar och saker du har, är du alltid rik om du har ett djur i din närhet!

Hundfiket Sandfiken började gro efter en utbildning för långtidsarbetslösa i socialtföretagande. Det var då idén kläcktes om att ett hundfik skulle vara något som passade. Den 29 april 2014 öppnades dörrarna till det nya hundfiket i Sandviken. Det var tufft i början att få det hela att gå runt, men idag har fiket tre anställda och flera som arbetstränar. Målet är alltid att hjälpa andra ut i arbetslivet.


Dom som kommer hit och arbetar har ofta varit långtidsarbetslösa och har en tuff väg tillbaka. Vi hjälper till att skapa rutiner och ser till att dom får en bra start och kan gå vidare i arbetslivet med stärkt självförtroende och bättre kunskap i vad just dom behöver i arbetslivet. Hundarna på dagiset hjälper även till att aktivera många av dom som arbetstränar, med promenader, lek och rutiner.


Företaget utvecklas hela tiden och idéer finns det gott om. Det är fik, lättare mat, butik, hunddagis, catering, evenemang, städning, djurfoder, skapande och mycket mer. De personer som kommer hit får prova på mycket, dom får även en chans att förverkliga sina egna idéer och utvecklas vidare. I takt med att intäkterna ökar, ska allt fler bli anställda. Vinsten i företaget återinvesteras för att fortsätta utveckla företaget och ge fler chansen till anställning.


2020 behövde vi tragiskt nog stänga fiket men forsatte arbetet med att utveckla hunddagiset och har idag godkänt för 18 hundar.


Lycka startar med en blöt nos och slutar med en svängade svans!

Om oss!

Sandfiken ingår i We for you ekonomiska förening som är ett arbetsintegrerat socialt företag där eventuell vinst från verksamheten återinvesteras i företaget för att utveckla verksamheter eller skapa möjligheter för fler jobb.

Vi är verksamma i Sandviken och

samarbetar med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen för att människor som står utanför den "normala" arbetsmarknaden ska få möjlighet till praktik eller arbetsträning. Hos oss får man delta i hela verksamheten med fik och butik.

Sedan We for you startade i december 2013 har elva personer gått in i anställning.

I We for you ekonomiska förening ingår även ekonomitjänster, bokföring och lönehantering i Jäderfors.

Lycka startar med en blöt nos och slutar med en svängande svans!

Öppettider


Måndag-Fredag kl 7-18

Kontakt


Linggatan 23

811 32 Sandviken


info@sandfiken.se


070-329 63 79

Följ oss


Vi finns på både Facebook och Instagram.

Copyright @ All Rights Reserved